Facebook Twitter Google Maps RSS

Lőtérszabályzat

 1. A lőtéren kizárólag golyós, sörétes, marok lőfegyver jellegű, kis és nagy kaliberjelű és B, C, D kategóriájú lőfegyverrel, lőszerrel, illetve múzeális fegyverrel folytatható lövészet.
 2. A lőtéren 3 lőállás használható. Nagy kaliberjelű golyós lőfegyverrel kizárólag az 1. számú lőállásban lehet lövészetet végrehajtani.
 3. Lövészetet csak lövészetvezető jelenlétében szabad végrehajtani.
 4. A lőtéren tartózkodók a lövészetvezető (lőtérvezető) utasításait kötelesek maradéktalanul betartani.
 5. Lőtérre lőfegyvert csak nyitott zárdugattyúval (billenőcsövű lőfegyver megtörve), ürített állapotban szabad bevinni.
 6. Lőfegyvert csak a kijelölt helyen (puskaállványon, asztalon) szabad tartani. Lőfegyvert, lőszert másnak átadni vagy lőállásban őrizetlenül hagyni tilos!
 7. A lőállásban csak a lövők és a lövészetvezető (versenybírók) tartózkodhatnak.
 8. A lőtéren kizárólag a kihelyezett célra vagy céltáblára, illetve fegyverpróba esetén a mögötte lévő golyófogóba szabad lőni.
 9. Meghibásodott vagy eldugult lőfegyverből lövést leadni tilos! Töltési, ürítési vagy egyéb akadályt azonnal jelenteni kell a lövészetvezetőnek. Meghibásodott lőfegyvert csak a lövészetvezetőnek (versenybírónak) szabad átadni. Az átadásnál közölni kell a lőfegyver töltött vagy töltetlen állapotát.
 10. A lőállások elé menni csak a lövészetvezető előzetes engedélyével szabad!
 11. NAGYAPÁM TANÍTOTTA: FIACSKÁM A FEGYVERCSÖVET ARRA NE TARTSD AMIT NEM AKARSZ ELTALÁLNI. Ha ezt az egyet betartod már nagy baj nem lehet!!!
 12. A fenti szabály a rendőrség által  elfogadott, és jóváhagyott érvényes változatt
Home Lőtérszabályzat
Special Code